Lichaamsgerichte Psychotherapie

Lichaamsgerichte Therapie is een vorm van psychotherapie, die bedoeld is voor mensen die (hardnekkige) emotionele klachten hebben of begeleiding zoeken bij persoonlijke groeiprocessen. De therapie kan ook ingezet worden op het moment, dat er ingrijpende gebeurtenissen in je leven plaatsvinden, die vragen om aandacht en ondersteuning.

In de sessie word je uitgenodigd stil te staan bij de signalen die je lichaam je geeft en om inzichtelijk te maken, wat deze signalen voor jou betekenen. Beweging, ademhaling en geluid zijn hierin aspecten van belang . Tijdens dit proces kunnen (oude) emoties, herinneringen en weerstanden boven komen. Stilstaan bij deze gevoelens vormt de basis voor het herstelproces. Deze manier van werken is ervaringsgericht, want als je aan den lijve hebt ervaren waar het over gaat, beklijven de ervaringen en gaat de hieruit geleerde informatie niet verloren. Het lichaam is een prachtig “instrument” om mee te werken. Je zult gaan merken, dat je belemmerende gedragspatronen veranderen, dat je meer energie en innerlijke rust krijgt en dat je zelfvertrouwen toeneemt.

In de sessies maak ik o.a. gebruik van Karakteranalyse, Systemisch werk, Psychodrama en Gestalt. Ik werk intuitief vanuit een holistische visie, met veel aandacht voor jou als mens.